Collectie Specials

Vemcare is exclusief producent van een aantal specials zoals de Vemcare Huntingtonstoel en de Vemcare Obesitas stoel. Deze worden geproduceerd voor een speciale doelgroep. Deze doelgroep kan in reguliere fauteuils niet het gewenste zitcomfort vinden.

De Vemcare Huntingtonstoel

De Vemcare Huntingtonstoel is uitgevoerd met zachte materialen zoals zacht schuim en voorzien van rondingen om letsel te voorkomen;

  • De stoel bevat geen scherpe punten;
  • Er zijn zo min mogelijk bewegende delen gebruikt ten behoeve van de duurzaamheid;
  • De zithoogte is dusdanig dat een cliënt zelfstandig kan zitten en opstaan om de zelfredzaamheid te vergroten;
  • De rugleuning is verstelbaar door middel van een gasveer verstelling. Hierdoor is de stoel gemakkelijk in de ligstand te plaatsen;
  • De zitvalling is bij levering in te stellen en heeft een marge van circa 8 cm. Dit betekent dat de hoogte van de armleuningen (vanaf de zitting) instelbaar is van 35 cm tot en met 43 cm;
  • De stoel en de hocker zijn voorzien van robuuste, geluidloze wielen van 13 cm. Dit in verband met een eventuele transfer met een tillift;
  • De stoel is voorzien van een duwbeugel;
  • Standaard is de Vemcare Huntingtonstoel uitgevoerd in oersterk kunstleder. De losse hoezenset is van stof met een zeer hoge slijtvastheid en is wasbaar op 40 graden; 
  • Er is een ruime keus in kleuren.

Kijk voor meer informatie op www.huntingtonstoel.nl

Huntingtonstoel Grape

De Vemcare Obesitas stoel

Onze obesitas stoel, is speciaal ontwikkeld voor mensen met een BMI van 30 of hoger. Belastbaar tot zelfs 450 kg.

Deze obesitas stoelen zijn voor voorzien van een extra verstevigd stalen onderstel met een sta op functie.

De Vemcare obesitas stoel wordt uitgevoerd met een brandvertragende stoffering naar keuze, met een zeer hoge slijtvastheid en is zeer eenvoudig te onderhouden en te reinigen.

Bovendien is de obesitas stoel zo comfortabel dat men er in kan slapen. De stoel is volledig horizontaal te leggen. Uiteraard voorzien van zeer sterke motoren die de traploze zit- en ligstanden en de sta op functie aansturen via de bijgeleverde afstandsbediening.

De zitting, voetensteun en rugleuning worden voorzien van traagschuim om decubitus te verminderen of te voorkomen. De bekleding in kleur naar keuze is anti-bacterieel en goed reinigbaar. De stoel staat standaard op glijvoeten. Wielen voorzien van een rem zijn mogelijk.

Vemcare Obesitas stoel

Zorgstoelen voor EMB en EMG 

Vemcare produceert regelmatig maatwerk zorgstoelen voor ernstig meervoudig beperkte cliënten of cliënten met een ernstig meervoudige handicap. 

Bij deze cliënten komen problemen met spieren, gewrichten en het skelet veelvuldig voor. Vaak hangen deze problemen samen met een andere aansturing en/of verminderde controle van de skeletspieren door de hersenen. Meestal is er sprake van een verlaagde spierspanning (hypotonie), een verhoogde spierspanning (hypertonie of spasticiteit) of een combinatie van beide. 

Beperkingen in bewegingsvaardigheden hebben door afwijkende spierfuncties vaak vergroeiingen of verkrommingen van de gewrichten tot gevolg. Tevens bestaat een verhoogde kans op het ontstaan van een zijwaartse verkromming van de wervelkolom (scoliose). De scoliose gaat gepaard met verdraaiing van wervels.

Deze cliënten hebben vaak grote zitproblemen waarbij het bestaande zitmeubilair (eigenlijk) niet goed voldoet.

In nauw overleg met de behandelend therapeut biedt Vemcare ook voor deze doelgroep zit-oplossingen. Dit leidt tot individueel maatwerk waarbij de stoel een toegevoegde waarde moet zijn voor het welzijn van de cliënt. Ondersteuning geven waar nodig en het bieden van het juiste comfort. Daarnaast wordt er ook gelet op het gebruikersgemak voor het begeleidend personeel.

Praktijkcase aangepaste zorgstoel

Op verzoek van de behandelend therapeut van een cliënte met een ernstig meervoudige beperking heeft Vemcare een zorgstoel geheel op maat gemaakt. 

De diverse afmetingen van de stoel zijn aangepast aan de lichaamsmaten. De armleuningen zijn hoog en op verzoek rechthoekig gemaakt. In verband met een verschil in beenlengte is de stoel voorzien van een arthrodese zitting. De cliënt heeft een ernstige rugvergroeiing waarvoor zijwaartse pelotten en een extreme lumbale steun is gebruikt.

De wens was dat deze cliënte aan de eettafel kon plaatsnemen. Hiervoor is er een hooglaaglift ingebouwd waardoor de zithoogte in iedere gewenste stand geplaatst kan worden. Als de hooglaaglift in functie is kan tevens elektrisch de beensteun omhoog gebracht worden. Daarnaast is de lift voorzien van wielen zodat deze ook in gebruik verreden kan worden. Uiteraard zijn de wielen voorzien van een stevige rem.

De zorgstoel is geheel elektrisch verstelbaar en voorzien van een accu. Hierdoor is er geen snoer meer nodig en kan de stoel ten allen tijde worden bediend.

De stoel is bekleed in zacht en comfortabel kunstleer, en voldoet aan de eigenschappen die wenselijk zijn in de zorg. Zo is deze hygiënisch, anti-bacterieel, brandvertragend en goed reinigbaar.

Vemcare hooglaag stoel

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?