Nieuws

Vemcare is de toonaangevende fabrikant van comfortabele zorgstoelen in Nederland. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen.

Sta op stoel voor klein persoon

Zorgstoel zitstand
Zorgstoel voorkant

Lees meer


Nieuwe Huntingtonstoelen voor verpleeginstelling

Huntingtonstoel Land van Horne 3
Huntingtonstoel Land van Horne 1

Lees meer


JointCare stoelen geleverd

Joint Care stoel op afdeling 2
Jointcare stoel afdeling

Lees meer


Kuipstoelen voor Curacao

Kuipstoelen

Vemcare kreeg de opdracht om 7 kuipstoelen te maken die bedoeld zijn voor een zorginstelling op Curacao.

Deze unieke stoelen zijn geheel naar wens en op maat gemaakt. Bij deze bijzondere uitvoering bestaat zowel de rugleuning als het zitgedeelte uit 1 stuk. De stoel kan daardoor in z'n geheel naar achteren worden gekanteld. Hierbij komt de beensteun naar boven.

Door de zijwaartse ondersteuning die binnen de armleuningen op het zitgedeelte is aangebracht, wordt de rompbalans gecorrigeerd en blijft de cliënt rechtop zitten.

Er is gekozen voor een smalle variant, de ruimte tussen de zijwaartse steun is slechts 46 cm. Door de verstelbare hoofdsteun kunnen de stoelen ook door langere personen uitstekend gebruikt worden.

Wilt u meer weten over deze kuipstoel? Neem contact met ons op.

Lees meer


Zorgstoelen met Trendelenburgstand

Joint care stoel voor
Joint Care stoel open

Lees meer


Zorgstoelen voor Orthopedie Meander Medisch Centrum

Voor de afdelingen Orthopedie en Geriatrie van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort heeft Vemcare functionele zorgstoelen geproduceerd.

Op speciaal verzoek van de afdelingen zijn 2 stoelen gecombineerd: De zorgstoel Vemcare Borstvoedingstoel en de zorgstoel Vemcare Z05.

De stoelen zijn voorzien van een handmatig relaxsysteem waarbij de rugleuning verstelbaar is met een gasveer. Echter zijn de armleuningen wel onafhankelijk elektrisch in hoogte te verstellen.

Voor cliënten die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan en voor cliënten bij wie het opstaan moeilijker wordt functioneren deze verstelbare armleuningen als hulpmiddel bij het gaan staan.

De stoelen zijn voorzien van wielen met een doorsnee van 100 mm én een duwbeugel, waardoor deze erg gemakkelijk te verrijden zijn. 
De bovenzijde van de rugleuning is ook in hoogte verstelbaar, waardoor de zorgstoel ook voor lange mensen geschikt kan worden gemaakt.

Lees hier het bericht van het Meander Medisch Centrum.

Stoelen Meander

Lees meer


9 stoelen voor de afdeling Heelkunde

Voor een ziekenhuis in het westen van het land heeft Vemcare 9 stoelen van het model Vemcare OrthoCare voor de afdeling gastro-intestinale chirurgie, onderdeel van de afdeling Heelkunde, geleverd. 

Op deze afdeling worden patiënten behandeld met (kwaadaardige) ziekten van de slokdarm, maag, lever, alvleesklier, dunne en dikke darm. Daarnaast worden ook complexe operaties zoals transplantaties verricht. De patiënten blijven gemiddeld 14 dagen in het ziekenhuis. Voor snel herstel wordt er gestreefd om de patiënt weer mobiel te krijgen. Echter voldeed het zitmeubilair hiervoor niet en gaf de patiënt er de voorkeur aan om in bed te blijven.

Vemcare kreeg het verzoek om een proefplaatsing van de zorgstoel Vemcare OrthoCarestoel. Deze werd door het verpleegkundig personeel uitgebreid met de patiënten getest.

Conclusie tijdens de evaluatie: Door de inzet van de Vemcare OrthoCarestoel verliep het herstel van de patiënten dusdanig goed, dat deze 1-2 dagen eerder uit het ziekenhuis ontslagen konden worden!

Er werd besloten om tot aanschaf van 9 zorgstoelen over te gaan.


OC lift zijkant

Lees meer


Totaal 7 stoelen voor de Orthopedie geleverd

Vemcare heeft voor de afdeling Orthopedie in een ziekenhuis in Limburg 7 OrthoCare stoelen geproduceerd en geleverd. Deze zijn bedoeld voor cliënten die meedoen aan het Rapid Recovery programma. Mensen die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan kunnen met behulp van deze stoelen op een snelle manier revalideren. Het Rapid Recovery programma is gericht op bevordering van optimaal herstel. Het geopereerde been mag direct na de operatie al worden belast. Door het bewegen van het been wordt het herstel bevordert en wordt de kans op complicaties vermindert.

20160422_094647

Lees meer


Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?