Heup en knieprothese

Dankzij de kunstknie (totale knieprothese, knie-implantaat) en kunstheup (heupprothese, heupimplantaat)hebben honderdduizenden mensen over de gehele wereld een beter en actiever leven gekregen en kunnen zij weer actief aan sociale activiteiten en arbeid deelnemen. Meer dan 90 % van de patiënten met een totale knie prothese of heupprothese zal na de operatie de pijn kwijt zijn en een verbeterde beweeglijkheid van de knie of heup ervaren.

Joint Care programma

Het Joint Care programma staat voor gezamenlijke zorg.

Het is een programma dat zich richt op patiënten die een knieoperatie óf een totale heupoperatie moeten ondergaan. Het bijzondere aan het Joint Care programma is dat er steeds een groep wordt gevormd van patiënten die gelijktijdig in het ziekenhuis worden opgenomen. Voorafgaand ontvangen zij als groep voorlichting, zij worden allemaal op dezelfde dag geopereerd, gaan na de operatie als groep het herstelproces in waarna zij gelijktijdig het ziekenhuis verlaten. 

Revalideren in een huiskamersfeer

De patiënten verblijven in een speciale ruimte op de afdeling Orthopedie: de huiskamer. Hier is de gangbare ziekenhuissfeer zoveel mogelijk omgezet in een huiskamersfeer. Deze huiskamer is ingericht met comfortabele stoelen, waarin de patiënt een groot deel van de tijd doorbrengt. Hij of zij is immers niet ziek en hoeft dus niet hele dagen op bed te liggen. 

In deze huiskamer komt de huiselijkheid uitstralende Joint Care stoel van Vemcare uitstekend tot zijn recht!

Speciaal ontwikkelde Joint Care stoel

De Joint Carestoel is speciaal ontwikkeld voor het Joint Care programma. Een unieke stoel met een Trendelenburg stand. Indien de cliënt onwel wordt kan de rugleuning door middel van een gasveer hendel direct in de Trendelenburg stand versteld worden. Daarnaast is deze stoel standaard voorzien van een kantelverstelling waardoor de onderbenen hoger komen te liggen dan de heup.

Deze stoel zorgt voor een goed herstel voor patiënten die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan. Uiteraard biedt deze stoel ook een prima oplossing voor andere toepassingsgebieden. De stoel is bijvoorbeeld ideaal voor dialyses, chemotherapie en bloedtransfusies. De brede armleggers geven perfecte steun voor de aanprikfase.

De stoel is getest door de technische afdeling en de therapeuten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.

Vemcare OrthoCarestoel

OC front web

Vemcare JointCarestoel

JC zijaanzicht trendelenburg

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?