Hooglaagsysteem

Er zijn cliënten waarvoor een sta op stoel niet geschikt is. Zij moeten na bijvoorbeeld een heupoperatie juist gaan bewegen en zelf leren opstaan. De hooglaagfunctie is dan wél heel belangrijk. Hetzelfde geldt voor mensen met spieraandoeningen. Zij kunnen door middel van de hooglaagfunctie rechtstandig komen te staan waarbij een transfer een stuk gemakkelijk wordt.

Mensen met een nieuwe heup mogen namelijk niet meteen méér dan 90 graden buigen. Als de stoel te laag is kan dit problemen geven. Als de stoel dan door meerdere personen gebruikt wordt, zowel grotere als kleinere mensen, moet de stoel variabel instelbaar zijn. 

Dit is heel goed te ondervangen met de unieke hooglaagfunctie van Vemcare. Deze gaat rechtstandig omhoog zonder voorover te kantelen, zoals een sta op stoel wel doet. Zo is de zithoogte dus geheel variabel aan te passen aan de gebruiker én wordt het opstaan erg vergemakkelijkt. Dit vermindert voor het begeleidend personeel ook het aantal tilmomenten.

Deze hooglaagfunctie wordt standaard gecombineerd met een duomotor waarbij de rugleuning en de voetensteun onafhankelijk te verstellen zijn. Daarnaast kan deze hooglaagfunctie ook worden gecombineerd met de Trendelenburgstand.

Naar overzicht>>

OC lift front 1
Hooglaagfunctie

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?