Grondstoffen

Vemcare besteedt aan de productie van de collectie Care en de collectie Relax haar uiterste zorg. Deze stoelen moeten voor een lange tijd in goede conditie blijven. Om duurzaam comfort te garanderen gebruikt Vemcare de allerbeste materialen:

Kwaliteitsrompen uit hout en metaal

Hout

Het hout voor de zijpanelen bestaat uit houten regels die om en om worden verlijmd. Hierdoor werkt dit hout niet of nauwelijks onder invloed van vocht en droogte, trekt het niet krom en gaat het niet barsten of scheuren.

Omdat de verschillende lagen kruislings zijn verlijmd, zijn de houten platen sterker dan platen van massief hout van dezelfde dikte: massief hout is sterk in de lengterichting maar kan sneller breken in de dwarsrichting. Ook buigt het gebruikte materiaal bij belasting niet of nauwelijks door. Onze rompen hebben afgeronde hoeken waardoor men de romp niet voelt en waardoor ook slijtage van leder, stof of schuim vermeden wordt.

Al het gebruikte hout voldoet aan het FSC keurmerk.

Metaal
De verstelbare relaxframes en rugleuning frames worden vervaardigt uit gecoat metaal. Naargelang de esthetische vormgeving van de modellen kunnen de rompen of armleuningen ook in metaal worden vervaardigd. 

Nosagveren

Deze kwalitatieve stalen veren worden door Vemcare in de zitting gebruikt vanwege de uitstekende verende eigenschappen. De veer is elektrisch gehard en kan daardoor jaren mee zonder aan kwaliteit in te boeten.

profielen-staal

Vullingsmaterialen

Ook de gebruikte vullingstoffen spelen een belangrijke rol voor het verkrijgen van optimaal zitcomfort. Het behoud van de veerkracht, ook bij intens gebruik, is essentieel voor duurzaam topcomfort.

Koudschuim is de meest duurzame en kwalitatieve vullingstof en daarom gebruikt Vemcare deze soort vulling.
Koudschuim behoudt na 8 jaar nog steeds 80% van zijn veerkracht. Andere schuimen verzwakken tot 20% van hun oorspronkelijke veerkracht. Koudschuim of HR schuim heeft van nature een enigszins onregelmatige, open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ademt en goed vocht afvoert. Kuilvorming komt bij koudschuim niet voor. Het materiaal is zeer veerkrachtig met een hoge puntelasticiteit, en biedt een hoog comfort gekoppeld aan een lange levensduur. Verschillende lagen koudschuim van diverse densiteiten zorgen voor een optimaal comfort en veerkracht. Bovenaan ligt schuim met een lagere densiteit om het zachte, soepele gevoel bij het eerste contact te optimaliseren. Daaronder liggen schuimlagen met een hogere densiteit om ervoor te zorgen dat het zitmeubel optimale ondersteuning en comfort biedt bij het langdurig zitten.

Tempur

In sommige gevallen is er een drukverlagend materiaal in de toplaag van de zitting noodzakelijk. Vemcare maakt hierbij gebruik van TEMPUR. TEMPUR is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van het lichaam. Het gewicht en de beweging van uw lichaam worden perfect geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld, zodat pijnlijke drukpunten worden gereduceerd. TEMPUR komt  altijd weer terug in haar originele vorm.


koudschuim

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?