Multiple sclerosis (MS)

Multiple sclerose (MS) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak wordt gedacht is MS dus geen spierziekte. Bij MS gaat het isolerende laagje rondom de zenuwbanen (de myelineschede) langzaam stuk. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed worden geleid door de zenuwbanen. De gevolgen van MS zijn zeer ernstig. Zo resulteert het in verlammingsverschijnselen.

Symptomen van MS

  • Verlies van het gezichtsvermogen - meestal maar in een oog ;
  • Spasticiteit;
  • Ataxie;
  • Vermoeidheid;
  • Blaasproblemen;
  • Gevoelloosheid of tintelingen;
  • Pijn - soms mild, soms ernstig;
  • Verlies van spierkracht en beweeglijkheid.

Het selecteren van de juiste zorgstoel

Het is erg belangrijk dat de stoel voor patiënten met MS verstelbaar is. Hierdoor kan deze aan de veranderende behoefte van de persoon voldoen. Cognitieve veranderingen kunnen het vermogen van de patiënt om te 'leren' van nieuwe producten en activiteiten verminderen. Hierdoor is het dus raadzaam voor een stoel te kiezen die gemakkelijk is aan te passen en die zorgt voor continuïteit en vertrouwdheid.

Vemcare kan u van advies dienen welke zorgstoelen en opties in het bijzonder geschikt zijn voor patiënten met MS. Vooral ook als de spierfunctie verloren gaat. Deze stoelen zijn zeer verstelbaar en bieden ondersteuning voor het hele lichaam.  

Als een persoon lijdt aan symptomen die onwillekeurige bewegingen met zich meebrengen is de Vemcare Geriatrische stoel een fantastische optie. Deze biedt een veilige, gewatteerde omgeving die robuust genoeg is om ​​constante, krachtige, onwillekeurige bewegingen te weerstaan​​. De hoge armleuningen en grote zitdiepte van de Vemcare Geriatrische stoel zorgen voor een veilige positie.

Ieder mens is anders en daarom is het uiteraard belangrijk om de kennis van de patiënt, persoonlijke voorkeuren en houdingen mee te nemen in de beslissing welke Vemcare zorgstoel te gebruiken.

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?