Musculaire dystrofie

Spierdystrofie is een hele groep van erfelijke spierziekten die de menselijke spieren aantasten. Musculaire dystrofieën worden gekenmerkt door progressieve verzwakking van de skeletspieren, fouten met de eiwitten in de spieren en het afsterven van spiercellen en spierweefsel.

Symptomen van Musculaire Dystrofie

  • Slechte controle over het hoofd;
  • De lichaam heeft neiging naar 1 kant te hellen;
  • Veelvuldig vallen;
  • Problemen met traplopen;
  • Effecten uiten zich als eerst in de spieren van de heupen, dijen, kuiten en schouders, en uiteindelijk verspreiden ze zich naar het hele lichaam;
  • Infecties van de luchtwegen.

Het selecteren van de juiste zorgstoel

Het is erg belangrijk dat de stoel voor patiënten met dystrofie verstelbaar is. Hierdoor kan deze aan de veranderende behoefte van de persoon voldoen. Cognitieve veranderingen kunnen het vermogen van de patiënt om te 'leren' van nieuwe producten en activiteiten verminderen. Hierdoor is het dus raadzaam voor een stoel te kiezen die gemakkelijk is aan te passen en die zorgt voor continuïteit en vertrouwdheid.

Vemcare kan u van advies dienen welke zorgstoelen en opties in het bijzonder geschikt zijn voor patiënten met dystrofie. Vooral ook als de spierfunctie verloren gaat. De stoelen zijn zeer verstelbaar en bieden ondersteuning voor het hele lichaam.  

Als een persoon lijdt aan symptomen die onwillekeurige bewegingen met zich meebrengen is de Vemcare Geriatrische stoel een hele goede optie. Deze biedt een veilige, gewatteerde omgeving die robuust genoeg is om ​​constante, krachtige, onwillekeurige bewegingen te weerstaan​​. De hoge armleuningen en grote zitdiepte van de Vemcare Geriatrische stoel zorgen voor een veilige positie.

Ieder mens is anders en daarom is het uiteraard belangrijk om de kennis van de patiënt, persoonlijke voorkeuren en houdingen mee te nemen in de beslissing welke Vemcare zorgstoel te gebruiken.

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?