Bovenaanzicht overzicht

Vemcare heeft aan een dealer 14 stuks van de Vemcare borstvoedingsstoel geleverd. Deze stoelen zijn bedoeld voor de afdeling neonatologie in een ziekenhuis. Op deze afdeling worden vroeggeborenen of zieke pasgeborenen verpleegd.

Ouders spelen een uitermate belangrijke rol bij de verzorging. Ontwikkelingsgerichte zorg is gericht op het bevorderen van de ouder-kind-relatie. Uiteindelijk is de ouder de enige constante factor voor het kind. Door de aanwezigheid van de ouder en het contact leert het kind om vertrouwen te krijgen in de omgeving. 

Het beleid van diverse ziekenhuizen is erop gericht om zowel de gezonde, als de zieke pasgeborene, optimaal te voeden en de binding tussen ouder en kind te bevorderen. Hierbij wordt het belang onderschreven van het geven van moedermelk als eerste keus en wil men borstvoeding actief bevorderen en ondersteunen.

Speciale borstvoedingsstoel

Hiervoor is de Vemcare Borstvoedingsstoel speciaal ontwikkeld. Deze borstvoedingsstoel geeft een optimale steun en veel comfort voor zowel de moeder als het kind. De beensteun en rugleuning van deze zorgstoel zijn geheel elektrisch verstelbaar. Dit kan ook met een accu worden uitgevoerd waardoor er geen snoeren meer nodig zijn en de stoel altijd bediend kan worden.

Het unieke van deze zorgstoel is dat de armleuningen, zowel links als rechts, onafhankelijk elektrisch in hoogte verstelbaar zijn. Dit geeft een uitstekende ondersteuning tijdens het moment van het geven van borstvoeding.

De zorgstoel kan daarna in de ligpositie worden geplaatst waardoor de moeder en haar baby samen een heerlijk ontspanningsmoment kunnen hebben.

De stoelen zijn voorzien van een goed te reinigen bekleding, anti-bacterieel, brandvertragend en hygiƫnisch.

Daarnaast heeft Vemcare op verzoek deze borstvoedingsstoelen voorzien van 4 fixatie strips per stoel. Deze zijn zowel boven op de rugleuning als aan de zijkant van de rugleuning geplaatst. Door de toepassing van klittenband kan hier op een zeer eenvoudige manier materialen zoals spuiten, slangetjes etc. bevestigd worden.

Deel dit artikel met uw omgeving: