Vemcare heeft voor de afdeling Orthopedie in een ziekenhuis in Limburg 7 OrthoCare stoelen geproduceerd en geleverd. Deze zijn bedoeld voor cliënten die meedoen aan het Rapid Recovery programma. Mensen die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan kunnen met behulp van deze stoelen op een snelle manier revalideren. Het Rapid Recovery programma is gericht op bevordering van optimaal herstel. Het geopereerde been mag direct na de operatie al worden belast. Door het bewegen van het been wordt het herstel bevordert en wordt de kans op complicaties vermindert.

20160422_094647

OrthoCare stoel voor Rapid Recovery programma

Vemcare heeft 7 stoelen in 2 verschillende maatvoeringen geproduceerd. De stoelen zijn soepel handmatig verstelbaar waarbij er rekening is gehouden met de "zero gravity" positie: De onderbenen komen hierbij hoger te liggen dan de heup. Dit is belangrijk voor de bloedsdoorstroming en vermindert vochtophoping in de benen. Daarnaast is deze houding bijzonder comfortabel voor de cliënt.

De rugleuning is door het verplegend personeel te verstellen door middel van een gasveerhendel die aan de achterzijde op de duwbeugel is bevestigd. De rugleuning kan in de Trendelenburgstand worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om een cliënt die onwel raakt op een snelle manier geheel achterover te leggen zodat de bloedtoevoer naar het hoofd versneld wordt.

Door toepassing van grote wielen is de stoel met cliënt gemakkelijk te verplaatsen.

Wilt u meer weten van deze OrthoCare stoelen of wilt u een proefplaatsing? Neem dan contact met ons op.

20160422_094909

Deel dit artikel: