Voor een ziekenhuis in het westen van het land heeft Vemcare 9 stoelen van het model Vemcare OrthoCare voor de afdeling gastro-intestinale chirurgie, onderdeel van de afdeling Heelkunde, geleverd. 

Op deze afdeling worden patiënten behandeld met (kwaadaardige) ziekten van de slokdarm, maag, lever, alvleesklier, dunne en dikke darm. Daarnaast worden ook complexe operaties zoals transplantaties verricht. De patiënten blijven gemiddeld 14 dagen in het ziekenhuis. Voor snel herstel wordt er gestreefd om de patiënt weer mobiel te krijgen. Echter voldeed het zitmeubilair hiervoor niet en gaf de patiënt er de voorkeur aan om in bed te blijven.

Vemcare kreeg het verzoek om een proefplaatsing van de zorgstoel Vemcare OrthoCarestoel. Deze werd door het verpleegkundig personeel uitgebreid met de patiënten getest.

Conclusie tijdens de evaluatie: Door de inzet van de Vemcare OrthoCarestoel verliep het herstel van de patiënten dusdanig goed, dat deze 1-2 dagen eerder uit het ziekenhuis ontslagen konden worden!

Er werd besloten om tot aanschaf van 9 zorgstoelen over te gaan.


Vemcare OrthoCarestoel

De Vemcare OrthoCarestoel is een zeer complete (relax)stoel. De stoel is geheel elektrisch verstelbaar. Niet alleen de beensteun en de rugleuning zijn onafhankelijk verstelbaar, de stoel is ook voorzien van een hooglaagfunctie. Hierdoor kan de stoel totaal 40 cm omhoog worden gebracht. Hierdoor is het voor het verpleegkundig personeel ideaal om de patiënt in de stoel te behandelen. De kantelverstelling zorgt ervoor dat de benen hoger komen te liggen dan de heup waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd en vocht in de benen wordt tegengegaan.

De stoel is tevens uitgevoerd met een trendelenburgstand die ook door middel van een voetbediening kan worden bediend. Zo heeft men de handen vrij om de patiënt te helpen.

Doordat de stoel is voorzien van dubbele wielen met een doorsnee van 100 mm en een duwbeugel is deze gemakkelijk te verplaatsen.

Ook is er een accu ingebouwd zodat er geen snoeren nodig zijn.

De stoelen zijn uitgerust met een mooi en praktisch beukenhouten tafelblad, waardoor de patiënt in de stoel kan eten, lezen of anderszins.

OC lift zijkant


Heeft u ook interesse in deze stoel? Laat het ons weten en vraag een proefplaatsing aan!