Praktijkcase aangepaste zorgstoel

Op verzoek van de behandelend therapeut van een cliënte met een ernstig meervoudige beperking heeft Vemcare een zorgstoel geheel op maat gemaakt. 

De diverse afmetingen van de stoel zijn aangepast aan de lichaamsmaten. De armleuningen zijn hoog in verband met korte bovenarmen en op verzoek rechthoekig gemaakt. In verband met een verschil in beenlengte is de stoel voorzien van een arthrodese zitting. De cliënt heeft een ernstige rugvergroeiing waarvoor zijwaartse pelotten en een extreme lumbale steun is gebruikt.

Zijaanzicht relax
Hooglaagfunctie
Vooraanzicht hooglaag

De wens was dat deze cliënte aan de eettafel kon plaatsnemen. Hiervoor is er een hooglaaglift ingebouwd waardoor de zithoogte in iedere gewenste stand geplaatst kan worden. Als de hooglaaglift in functie is kan tevens elektrisch de beensteun omhoog gebracht worden. Daarnaast is de lift voorzien van wielen zodat deze ook in gebruik verreden kan worden. Uiteraard zijn de wielen voorzien van een stevige rem.

De zorgstoel is geheel elektrisch verstelbaar en voorzien van een accu. Hierdoor is er geen snoer meer nodig en kan de stoel ten allen tijde worden bediend.

De stoel is bekleed in zacht en comfortabel kunstleer, en voldoet aan de eigenschappen die wenselijk zijn in de zorg. Zo is deze hygiënisch, anti-bacterieel, brandvertragend en goed reinigbaar.

Deel dit artikel met uw omgeving: