intro image

Vemcare heeft de Joint Care stoel ontwikkeld. De Joint Care stoel is speciaal ontwikkeld voor het Joint Care programma. Het Joint Care programma staat voor gezamenlijke zorg.

Het is een programma dat zich richt op patiënten, die een knieoperatie óf een totale heupoperatie moeten ondergaan. Het bijzondere aan het Joint Care programma is dat er steeds een groep wordt gevormd van patiënten die gelijktijdig in het ziekenhuis worden opgenomen. Voorafgaand ontvangen zij als groep voorlichting, zij worden allemaal op dezelfde dag geopereerd, gaan na de operatie als groep het herstelproces in waarna zij gelijktijdig het ziekenhuis verlaten.

Op verzoek van therapeuten heeft Vemcare voor dit programma de Joint Care stoel ontwikkeld. Een unieke stoel met een Trendelenburg stand. Indien de cliënt onwel wordt kan de rugleuning door middel van een gasveer hendel direct in de Trendelenburg stand versteld worden. Daarnaast is deze stoel standaard voorzien van een kantelverstelling waardoor de onderbenen hoger komen te liggen dan de heup.

Deze stoel zorgt voor een goed herstel voor patiënten die een knie- of heupoperatie hebben ondergaan. Uiteraard biedt deze stoel ook een prima oplossing voor andere toepassingsgebieden. De stoel is bijvoorbeeld ideaal voor dialyses, chemotherapie en bloedtransfusies. De brede armleggers geven perfecte steun voor de aanprikfase.