Afgelopen week heeft Vemcare 2 OrthoCare zorgstoelen geleverd in het Diaconessenhuis in Meppel. De zorgstoelen zijn bedoeld voor de afdeling Orthopedie.

Met deze opdracht heeft het ziekenhuis 2 Multi-verstelbare zorgstoelen in huis. De stoelen zijn in samenwerking met het ziekenhuis ontworpen, getest en geëvalueerd.

De zorgstoel OrthoCare is totaal elektrisch verstelbaar en uitgerust met een relaxstand, hooglaaglift, kantelverstelling én Trendelenburg stand. De Trendelenburg stand is belangrijk voor het geval dat een patiënt onwel wordt. Deze stand is door de begeleidende verpleging met de voet te bedienen.

Hooglaaglift

Voor een ergonomisch verantwoorde werkhouding van de (para)medici is de Vemcare OrthoCare uitgevoerd met een hooglaaglift. Hierdoor varieert de zithoogte van 47 tot en met 75 centimeter.

Het unieke van de uitvoering van het hooglaagsysteem is dat deze ook in de hoogste stand verrijdbaar blijft. Dit door toepassing van een robuus onderstel, voorzien van 4 grote wielen met een rem.

De Vemcare OrthoCarestoel wordt in Meppel ingezet op de afdeling Orthopedie. Bedoeld voor patiënten die net een knie- of heupoperatie hebben ondergaan. De zorgstoel wordt gebruikt bij de snelle revalidatie van deze patiënten.

OC kantelpositie en lift

Multi-inzetbare zorgstoel

Uiteraard is de Vemcare OrthoCare ook uitermate geschikt voor andere doeleinden, zoals dialyse, chemotherapie en bloedtransfusies. Door de vele functies is deze op veel afdelingen inzetbaar.