Ziekte van Parkinson

Bij Parkinsonpatiënten zijn de hersencellen die midden in het brein zitten, beschadigd. Hierdoor maken de zenuwcellen te weinig dopamine aan. Dopamine is een neurotransmitter die er voor zorgt dat de ene zenuwcel een signaal aan een andere zenuwcel doorgeeft. Door een dopaminetekort worden signalen niet goed meer doorgegeven waardoor je spieren niet goed meer kunnen functioneren. Hierdoor krijg je moeite met bewegen en kunnen ledematen gaan trillen.

Symptomen van Parkinson

  • Trillen (in rusthouding);
  • Stijfheid;
  • Langzamer en minder bewegen;
  • Vermoeidheid;
  • Schuifelend lopen;
  • Arm of been niet meer kunnen bewegen;
  • Moeite met evenwicht houden en coördinatie;
  • Moeite met praten (zachter en monotoon);
  • Moeite met schrijven (verkrampt);
  • Vlakke gelaatsuitdrukking (“masker”).

Het selecteren van de juiste zorgstoel

Het is erg belangrijk dat de stoel voor patiënten met Parkinson verstelbaar is. Hierdoor kan deze aan de veranderende behoefte van de persoon voldoen. Cognitieve veranderingen kunnen het vermogen van de patiënt om te 'leren' van nieuwe producten en activiteiten verminderen. Hierdoor is het dus raadzaam voor een stoel te kiezen die gemakkelijk is aan te passen en die zorgt voor continuïteit en vertrouwdheid.

Vemcare kan u van advies dienen welke zorgstoelen en opties in het bijzonder geschikt zijn voor patiënten met Parkinson. De stoelen zijn zeer verstelbaar en bieden ondersteuning voor het hele lichaam.  Bij de Vemcare Zorgstoel kunnen ook de armleuningen in een later stadium worden versteld. Zo kan deze zorgstoel aan de veranderende behoeften gedurende een langere periode voldoen.

De zorgstoelen Vemcare Patiëntenstoel en Vemcare Kuipstoel bieden aan personen met Parkinson veel bovenlichaam ondersteuning. Per persoon kan dit individueel aangepast worden zodat het hoofd beschermd is en de wervelkolom goed is uitgelijnd.

Als een persoon lijdt aan symptomen die onwillekeurige bewegingen met zich meebrengen is de Vemcare Geriatrische stoel een hele goede optie. Deze biedt een veilige, gewatteerde omgeving die robuust genoeg is om ​​constante, krachtige, onwillekeurige bewegingen te weerstaan​​. De hoge armleuningen en grote zitdiepte van de Vemcare Geriatrische stoel zorgen voor een veilige positie.

Ieder mens is anders en daarom is het uiteraard belangrijk om de kennis van de patiënt, persoonlijke voorkeuren en houdingen mee te nemen in de beslissing welke Vemcare zorgstoel te gebruiken.

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?