Vemcare geriatrische stoel

Bij onrust- en/of gedragsproblemen en bewegingsstoornissen

Bij cliënten met een verstandelijke beperking, een geriatrische aandoening of mensen met onrust- en gedragsproblemen is er, naast het feit dat deze cliënten zichzelf en anderen onbedoeld kunnen verwonden, ook sprake van een verhoogd valrisico. Het is hierbij ondoenlijk voor de verzorgende om continu toezicht te houden op deze cliënten.

Deze onruststoel is door Vemcare in eerste instantie ontworpen voor cliënten met de ziekte van Huntington. Door de zeer goede resultaten van deze stoel voor deze doelgroep is er in de zorginstellingen ook geëxperimenteerd met deze stoel voor andere cliënten met onrust- en gedragsproblemen. Met verrassende resultaten: Het valrisico werd verlaagd en de onrust- en gedragsproblemen verminderden aanzienlijk.

Natuurlijke fixatie

De veiligheid van de cliënt en het zorgverlenend personeel staat voorop. Soms kunnen onrust- en of gedragsproblemen zo groot zijn dat fixatie noodzakelijk is. 

De Vemcare Geriatrische stoel is een zeer robuuste stoel, met zo min mogelijk bewegende delen, geen scherpe hoeken en is voorzien van een dikke, zachte polstering. De rugleuning is dusdanig hoog en voorzien van veel schuim om beschadigingen aan het hoofd te voorkomen. 

De unieke, diepe en verstelbare zitvalling zorgt voor een geborgen en comfortabel gevoel en biedt in combinatie met de hoge armleuningen een natuurlijke fixatie. De rugleuning is verstelbaar door middel van een gasveerhendel die door de begeleiding te bedienen is. De stoel kan hiermee eenvoudig in de ligstand geplaatst worden.

De vast te klikken, verrijdbare hocker is hoger dan de zitting. Hierdoor worden de knieën optimaal ondersteund en ook dit draagt bij aan de natuurlijke fixatie.

De rugleuning is voorzien van een duwbeugel, waardoor de geriatrische stoel mét de cliënt gemakkelijk te verrijden is.

De Vemcare Geriatrische stoel is in diverse maten leverbaar. De bekleding in sterk kunstleer is eenvoudig te reinigen, anti-bacterieel en brandvertragend. Daarnaast is er ook een afneembare, stoffen hoezenset verkrijgbaar, wasbaar op 40 graden.

Deze zorgstoel is uitstekend geschikt voor de volgende medische aandoeningen:

Hersenletsel, Alzheimer, Musculaire Dystrofie en Parkinson.

Terug naar overzicht>>

Huntingtonstoel back4


Voor meer informatie, uitvoeringen en mogelijkheden zie de website: www.huntingtonstoel.nl

Sta op hulp

De Vemcare Geriatrische stoel is er ook in een elektrisch verstelbare variant. Daarbij is de rugleuning onafhankelijk van de zitting elektrisch te verstellen. 

Daarnaast is de zitvalling elektrisch verstelbaar. Deze kan tegelijk met de rug zowel dieper als hoger worden versteld. Daardoor wordt de hoogte van de armleuning ook lager of hoger ten opzichte van de zitting. Als de zitvalling omhoog wordt versteld ontstaat hetzelfde principe als een sta op stoel en kan de gebruiker moeiteloos opstaan. 

Huntingtonstoel maten11

Waar bent u naar op zoek?

Stuur door of deel...

              Vragen over Vemcare?